STIRI

DOING BUSINESS WITH ROMANIANS – LOCAL FLAVOURS and GLOBAL TRENDS
March 18, 2016
Mastermind Communications presents yet another training for the expats community in Romania, this time on doing business with Romanians, addressed to foreign managers operating on Romanian market in the field of direct services to customers as well as business-to-business.

NEW AGE SERVICES - Cât de multă tehnologie în servirea clienţilor
March 17, 2016
Mastermind Communications anunţă organizarea conferinţei ”NEW AGE SERVICES – Cât de multă tehnologie în servirea clienţilor?”, ce va avea loc pe 11 mai 2016 la Hotel Marshal Garden Bucureşti.

DEGUSTARE DE COMUNICARE
June 25, 2013
Clubul Vinului - MASTERWINE vă invită la seminarul interactiv DEGUSTARE DE COMUNICARE, ce va avea loc pe 26 septembrie, de la ora 17:00, la Hotel Marshal Garden, pentru a discuta despre o temă foarte interesantă: CUM NE ÎNŢELEGEM BĂRBAŢII CU FEMEILE.

CURS DE ETICHETĂ ŞI PROTOCOL ÎN BUSINESS - Ediţia a 4-a
June 25, 2013
Mastermind Communications anunţă a 4-a ediţie a cursului de ETICHETĂ ŞI PROTOCOL ÎN BUSINESS în sistem public pe data de 17-18 septembrie 2013 în Bucureşti. Cursul defineşte tendinţele moderne de etichetă în business şi identifică legăturile dintre principiile etichetei şi mediul de afaceri.

ÎNVAŢĂ SĂ VORBEŞTI ŞI SĂ PREZINŢI ÎN PUBLIC - Ediţia a V-a
June 25, 2013
Mastermind Communications organizează a cincea ediţie a Cursului de Vorbire şi Prezentare în Public pe 9-10 iulie la Bucureşti. Cel mai de succes training open revine cu noi exemple şi exerciţii interesante.

+ Toate Stirile

CERCETĂTORII ROMÂNI PRODUC PRIMELE CELULE SOLARE DE GENERAȚIA A 3-A FOLOSIND NANOTUBURI DE CARBON
May 30, 2013

Cercetători români din cadrul Centrului de Știința Suprafeței și Nanotehnologie al Universității Politehnice București, conduși de Prof. Dr.rer.nat. Marius Enăchescu, au realizat în premieră în România baterii solare de generația 3 cu nanotuburi de carbon!

O echipă de cercetători români din cadrul Centrului de Știința Suprafeței și Nanotehnologie al Universității Politehnice București, condusă de Prof. Dr.rer.nat. Marius Enăchescu – specialist internațional în fizica suprafeței, a realizat în premieră în România celule solare de generația a 3-a pe baza de nanotuburi de carbon produse în laboratorul și cu echipamentele proprii. Cele mai importante proprietăți ale nanotuburilor de carbon obținute, tuburi de peste 40.000 de ori mai subțiri decât un fir de par, sunt capacitatea lor de conducător de energie electrică – de 1000 ori mai mare decât a cuprului, aproximativ aceeasi duritate ca si diamantul (cel mai dur material din natura), rezistența mecanică de întindere de 14 ori superioară Kevlarului și capacitatea de conductor termic aproape egală cu a aluminiului.

Cele mai importante obiective ale Proiectului au fost deja atinse, și anume implementarea SPFM (Scanning Polarization Force Microscopy), producerea nanocompozitelor pe bază de nanotuburi de carbon și producerea de celule solare de generația 3-a bazate pe nanotuburi de carbon.

Prin foarte buna implementare a strategiei proiectului, echipa de cercetare, condusă de către Profesor Dr.rer.nat. Marius Enăchescu - specialist de renume internațional - a obținut rezultate deosebite în atingerea obiectivelor propuse. Profesorul Enăchescu s-a întors în România în 2009 după 15 ani petrecuți în marile laboratoare ale lumii printre care Lawrence Berkeley National Laboratory, California (USA), și a constituit la Universitatea Politehnică București una dintre cele mai performante echipe de cercetare din fizica românească actuală. Împreună cu echipa sa Prof. Enăchescu a creat prima cameră de ablație laser pentru producerea de nanotuburi de carbon din România, tehnologie aflată în prezent în doar câteva alte state ale lumii.
Rezultatele obținute în proiect:
- implementarea cu succes în România a celei mai avansate tehnici de caracterizare la scară nanometrică a unghiului de contact/udare, respectiv tehnica Scanning Polarization Force Microscopy (SPFM);
- implementarea cu succes în România a unuia dintre cele mai performante sisteme de ablație laser în regim pulsatoriu și anume un sistem de ablație asistată de un laser cu excimer operabil în mediu de vid înalt și ultra-înalt pentru creșterea de straturi ultra-subțiri, plecând de la monostraturi atomice. Sistemul este echipat cu RHEED pentru monitorizarea si numararea creșterii straturilor atomice;
- proiectarea și realizarea unui design inovator pentru o camera de ablație destinată creșterii nanostructurilor de carbon prin implementarea tehnicii de ablație în regim pulsatoriu asistată de un laser cu excimer.

Rezultatele Proiectului au fost astfel prezentate și recunoscute de comunitatea științifică internă și internațională în urma prezentării acestora în cadrul unor conferințe interne și internaționale de specialitate sau prin publicarea acestora în reviste și publicații de interne și internaționale.

Web. www.cssnt.upb.ro